Läs om och få hjälp med

IT-driftavtal

IT-driftavtal

Avtal om IT-driftstjänster

IT-driftavtal är ett avtal som oftast ingås mellan två parter. Parterna kallas vanligen Leverantören, Uppdragstagaren eller Konsulten och Kunden, Uppdragsgivaren eller Beställaren. Avtalet används för att reglera affärsrelationen där Uppdragstagaren tar på sig uppdraget att ta hand om hela eller delar av IT-driften hos Uppdragsgivaren.
Avtalssignering

Behöver du IT-driftavtal?

Vi hjälper dig att upprätta, granska eller utveckla IT-driftavtal.

Några vanliga områden att reglera i ett IT-driftavtal är

  • Driften
  • Beställarens åtaganden
  • Ersättning och betalning
  • Möjligheter till ändringar
  • Personal och underkonsulter
  • Dokumentation
  • Skyddsregler (exempel sekretess)
  • Ansvar
Om ni funderar på att upprätta och ingå ett IT-driftavtal, ska ni noga tänka över hur Leverantören ska hantera andra leverantörer inom IT-området, vad som händer när avtalet upphör och hur ni ska reglera hantering av personuppgifter. Tänk även på att IT-driften ofta är bestående, medan IT-driftavtalet är avgränsat i tid, vilket medför ett behov av att få en smidig övergång mellan olika IT-driftsperioder, exempelvis vid byte av leverantör.

Ett gott råd är att ta tag i dessa frågor så tidigt som möjligt.

Juridikguiden

IT-driftavtal ligger inom affärsjuridikens område. God affärsjuridik är avgörande för ett framgångsrikt företagande. Därför har vi tagit fram Juridikguiden som innehåller tips och verktyg så att ni kan komma igång eller vidareutveckla ert affärsjuridiska arbete.
Underskrift av avtal
Vill du göra rätt från början och slippa kostsamma misstag? Då är du välkommen att höra av dig till oss. Vi gör det både enklare och säkrare att upprätta IT-driftavtal och andra juridiska dokument och du undviker komplikationer du inte vill råka ut för.

Affärsutveckling

Utveckla dina affärer och avtal tillsammans med oss

Affärsrådgivning

Gör det svåra lite enklare med oss som bollplank i avtalsfrågor

Avtalsupprättande

Säkra affären med våra trygga avtal

Avtalsgranskning

Säkra upp de små detaljerna med vår granskning

Förhandling

Lyckas bättre med vårt förhandlingsstöd

Vår avtalsprocess

Kontakta oss

Hör av dig till oss, gärna via formulär eller mejl så bokar vi in ett kostnadsfritt samtal om IT-driftavtal

Kostnadsfritt samtal

Vi inleder med ett kostnadsfritt samtal om IT-driftavtal där vi träffas fysiskt, online eller över telefon.

Prisförslag och handlingsplan

När vi vet mer om era behov, önskemål och förutsättningar kring ert IT-driftavtal, återkommer vi med förslag på pris och tillvägagångssätt.

Leverans

När vi kommit överens om en handlingsplan utför vi uppdraget i nära dialog med dig, för att säkerställa att du får det IT-driftavtal du önskar.

Din personliga avtalsjurist

När du vänder dig till avtalsjuristen.se, får du hjälp av Linus Paulsson, utbildad jurist med erfarenhet av företagande, affärsjuridik och avtal sedan 2009. Linus Paulsson driver själv både juridisk verksamhet och startup och har länge arbetat med allt från egenföretagare till välkända bolag och kedjor.

Jag brinner för att hjälpa företag och företagare att lyckas med sina affärsverksamheter och eftersom jag själv är företagare har jag lätt att sätta mig in i och förstå mina klienters situation.I min roll som avtalsjurist och affärsjurist får jag utveckla affärer, ge värdefulla råd, gräva ner mig i avgörande formuleringar och stötta företag i förhandlingar.Låt oss ta ett samtal och se om det finns något jag kan hjälpa till med.

Avtalsjurist Linus Paulsson
Avtalsjurist Linus Paulsson, LL.M

Juridikguiden

Affärsjuridik är viktigt för din verksamhet. Därför har vi tagit fram Juridikguiden som innehåller tips och verktyg så att ni kan komma igång eller vidareutveckla ert affärsjuridiska arbete.

Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Att kontakta oss är första steget till en lyckad affär. Lämna dina uppgifter nedan så återkommer vi så snart vi får tillfälle.

Hämta Juridikguiden

Vad kul att du är intresserad av vår Juridikguide! Fyll i dina uppgifter så skickar vi den till dig.

Tack för meddelandet

Tack!

Vi skickar Juridikguiden till din e-postadress inom ett par minuter.

Juridikguiden från JUSTUM AB